Актуелно > Вести 29.08.2017.

Основни суд у Новом Саду, 25.08.2017. Обука приправника

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ - УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ

Стручно усавршавање правника који у суду обављају приправничку праксу посебно је важно питање, како за те младе људе који, и поред незавидног тренутног статуса, показују огромну жељу за знањем и озбиљним радом, тако и за правосуђе у целини.

Основни суд у Новом Саду у овом тренутку на пракси има педесет пет приправника. Са циљем да се на најбољи могући начин оспособе за самосталан рад, овај суд је осмислио и спроводи обуке у виду посебно осмишљених предавања, радионица и симулација суђења.

Као додатни наставни материјал за унапређење нивоа знања и вештина приправника, Основни суд у Новом Саду  је такође израдио први у низу приручника. Приручник је представљен на радионици одржаној 25.08. којој је присуствовао и директор Правосудне академије Ненад Вујић.

Иницијатива и добра пракса Основног суда у Новом Саду препознате су и од стране тима пројекта „Унапређење ефикасности правосуђа“ који финансира Европска унија, са којим Суд већ скоро две године сарађује и чију подршку је имао и у спровођењу ове активности. 

Улагање у младе, улагање је у будућност, у ефикасније правосуђе и правну сигурност за све наше грађане.

Медији о радионици:

RTV   (Radio, Novosti plus, 25.08.)  https://goo.gl/n3PXUX   (15:48)

RTV   (Dnevnik, 26.08.)  https://goo.gl/tLuioe (13:39)

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/novi-sad-obuka-za-sudijske-pripravnike_850199.html

RTV   (Vojvodjanski dnevnik, 26.08., 22.00)