Актуелно > Вести 17.10.2017.

Панчево - Примене новог Закона о спречавању насиља у породици

Правосудна академија je, у сарадњи са Криминалистичко-полицијском академијом, 14. октобра 2017. године, у просторијама Скупштине града у Панчеву, реализовала радионицу на тему примене новог Закона о спречавању насиља у породици. Радионица је била организована за судије, тужиоце и заменике тужилаца виших и основних јавних тужилаштава и полицијске службенике.

Ова радионица једна је у низу реализованих у оквиру пројекта подршке Европске уније Правосудној академији а предавачи у Панчеву су били судија Другог основног суда у Београду Небојша Ђуричић, заменик Апелационог јавног тужиоца у Београду Гордана Стојановић-Милошевић као и Обрад Стевановић и Александар Бошковић са Криминалистичко - полицијске академије. Радионици је присуствовало тридесет шест учесника.

Правосудна академија организује ове обуке у склопу редовног програма сталне обуке а у оквиру пројекта подршке Европске уније Правосудној академији, с циљем унапређења знања судија, тужилаца и заменика тужилаца, као и полицијских службеника у области примене новог Закона о спречавању насиља у породици, међународним принципима и новим стандардима борбе против породичног и родно заснованог насиља, уз позивање на референтну судску праксу Европског суда за људска права у Стразбуру, затим представљање недавно усвојеног Закона о спречавању насиља у породици, процене ризика од породичног насиља и референтне студије случаја.