Актуелно > Вести 15.12.2017.

Београд 06-08.12.2017. - Обука за предаваче у области правосудних вештина

Правосудна академија у Београду је, у оквиру пројекта „Подршка Европске уније Правосудној академији“ у периоду од 06. до 08.12.2017.године организовала први циклус обука за предаваче у области правосудних вештина.

Циљ обуке био је да учесници стекну неопходна знања за будући предавачки рад у овој области.

Предавачи на обуци су били Игњацио Санчо Гаргаљо судија Врховног суда Шпаније, Љубица Милутиновић судија Врховног касационог суда Републике Србије, Биљана Синановић судија Врховног касационог суда Републике Србије, Игор Милованов руководилац Сектора за образовање, евалуацију и мониторинг Правосудне академије и Дубравка Михајловић, докторанд на Катедри за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Обука је била подељена у две тематске целине. У оквиру прве, учесници су имали прилике да се подсете вештина, врлина и ставова неопходних за добро обављање судијске функције попут непристрасности, разборитости, активног слушања, разумевања, вештина доброг суђења и израда одлука. У оквиру друге целине учесници су кроз рад у малим групама и интерактивна предавања имали прилике да се упознају са принципима и карактеристикама учења одраслих, интерактивним образовним радом са одраслим полазницима, улогама и задацима тренера у образовању одраслих, вођењу групе у образовном просесу.

На крају обуке учесницима су подељени сертификати.