Актуелно > Вести 03.01.2018.

Директор Правосудне академије Ненад Вујић у наредних годину дана председава Комисијом за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа

Председавајући Комисијом за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа за период 2013-2018. у наредних годину дана биће директор Правосудне академије Ненад Вујић, једногласно је одлучено на седници те комисије 29.12.2017.

За заменика председавајућег изабрана је чланица Високог савета судства судија Бранислава Горавица.

Вујић је рекао да то тело у наредној години очекује велики број активности, нарочито имајући у виду да је 2018. завршна година спровођења актуелне Националне стратегије реформе правосуђа.

„У 2018. години завршавамо Стратегију, али радимо и на новој. Tо је година у којој ћемо сумирати остварене резултате, који нису мали. Очекује нас велики број питања која морамо да разрешимо и кроз Стратегију и кроз измене Устава како бисмо у потпуности остварили циљеве у Стратегији, али и у Акционом плану за Поглавље 23“, истакао је Вујић.

Председавајући Комисијом у 2017. години била је републички тужилац и председник Државног већа тужилаца Загорка Доловац, док је Вујић био заменик председавајућег.