Актуелно > Вести 18.06.2018.

Београд, 15.06.2018. ЗКП – доказна радња увиђај

Правосудна академија је 15. јуна, у сарадњи са Mисијом ОЕБС, одржала четврти, овогодишњи семинар у оквиру двогодишњег програма обуке јавних тужилаца и њихових заменика.

Семинар је био усмерен на едукацију у вези са овлашћењима јавног тужиоца у односу на полицију према Законику о кривичном поступку.

На обуци су обрађени  практични примери остваривања овлашћења јавног тужиоца у односу на полицију са посебним освртом на доказну радњу увиђаја и унапређење знања јавних тужилаца из области криминалистике.

Учесници семинара били су јавни тужиоци и њихови заменици из Основних јавних тужилаштава са подручја београдске апелације као и полазници почетне обуке Правосудне академије.

Предавачи су били др Јасмина Киурски заменик Републичког јавног тужиоца, Лепосава Вујановић- Порубовић заменик Првог основног јавног тужиоца у Београду упућена у Више јавно тужилаштво у Београду, проф. др сц. Слободан Савић редовни професор на Институту за судску  медицину Медицинског факултета Универзитета у Београду и др Наташа Радосављевић-Стевановић начелник Одељења за физичко-хемијска и токсиколошка вештачења Националног криминалистичко-техничког центра МУП-а Републике Србије.