Актуелно > Вести 07.09.2018.

Ниш, 05.09.2018. Инфо службе – промоција и оснаживање медијације

Преко тридесет учесника прошло је кроз радионицу „Инфо службе промоција и оснаживање медијације“, коју је организовала Правосудна академија 05. септембра у Нишу, у просторијама Правосудне академије. Радионици су присуствовали руководиоци инфо-службе за медијацију, лица која су ангажована у инфо служби за медијацију, као и портпароли судова са подручја нишке апелације.

Учесници су током радионице кроз практичан рад направили појединачне предлоге планова активности инфо служби својих судова. Кроз те планове детаљно су предвиђене активности судова за пружање информација и промоцију медијације у јавности (дани отворених врата, контакт са медијима), као и координације инфо служби са осталим релевантним субјектима који активно учествују у поступку медијације попут представника удружења медијатора, адвокатских комора, локалних самоуправа и многих других.

Предавачи на овој радионици биле су: Мирјана Голубовић начелник одељења за посебна знања и вештине Правосудне академије, и Милица Златковић судија Апелационог суда у Нишу. Наредна едукација за припаднике инфо-служби за медијацију планирана је 14. септембра за подручје београдске апелације.