Актуелно > Вести 07.09.2018.

Ниш, 04.09.2018. Информативна сесија – Промоција и оснаживање медијације у Србији

  Правосудна академија организовала је у Нишу информативну сесију „Промоција и оснаживање медијације у Србији“, 04. септембра у просторијама Правосудне академије. На позив за ову информативну сесију која је организована за председнике судова, заменике председника судова, секретаре, судије и руководиоце инфо-службе нишке апелације, одазвао се велики број заинтересованих учесника.

  Тема ове информативне сесије била је ефикасна примена Закона о посредовању, као и представљање модела за промоцију медијације и њено успешно функционисање, а све у циљу смањења броја предмета и подизања ефикасности рада судова. Учесницима је представљен модел инфо-службе Основног и Вишег суда у Нишу, који су за само неколико месеци имали неколико стотина предмета у медијацији, од којих је у највећем броју склопљен споразум међу странкама.

  Предавачи на овој обуци биле су: Весна Филиповић судија Апелационог суда у Београду, Милица Златковић судија Апелационог суда у Нишу и Мирјана Голубовић начелник одељења за посебна знања и вештине Правосудне академије. Наредна обука планирана је 12. септембра за подручје београдске апелације.