<

Потписан Меморандум о сарадњи институција за обуку судија и тужилаца ФБиХ, Републике Српске, Црне Горе и Републике Србије

Аутор: Правосудна академија
Локација: Сарајево

у Сарајеву, 5. марта 2019. године, Директор Правосудне академије Републике Србије, Ненад Вујић, заједно са колегама из Црне Горе, Федерације Босне и Херцеговине и Републке Српске, потписао је Меморандум о сарадњи и међусобној подршци у едукацији носилаца правосудних функција. 

 

Галерија фотографија са потписивања меморандума о сарадњи - Извор: Правосудна академија

Данас су директор Правосудне академије Републике Србије, Ненад Вујић, председница Управног одбора Центра за обуку у судству и државном тужилаштву Црне Горе, Сенка Даниловић, директор Центра за едукацију судија и тужилаца у Федерацији Босне и Херцеговине, др Арбен Муртезић и директор Центра за едукацију судија и јавних тужилаца у Републици Српској, Томислав Чавић потписали Меморандум о сарадњи и међусобној подршци у едукацији носилаца правосудних функција.

Партнерске институције за обуку у правосуђу регионално сарађују већ дуги низ година у оквиру бројних регионалних и међународних пројеката, који имају за циљ унапређење квалитета и стручности у раду носилаца правосудних функција и запослених у правосуђу.

Потписивање Меморандума је резултат досадашње успешне сарадње.

На церемонији свечаног потписивања Меморандума, директор Правосудне академије, Ненад Вујић истакао је значај сарадње кроз пренос знања и најбољих пракси у поступању наших институција и њиховој сталној изградњи.

„Имајући у виду нашу интензивну и плодотворну сарадњу до сада, сматрам да је право време да се она и формализује кроз потписивање једног оваквог Меморандума како би се она продубила и подигла на виши ниво“, истакао је Вујић.

 

Видео - Извор: TNTPortal.ba

Директор Правосудне академије Републике Србије Ненад Вујић очекује на основу потписаног споразума већи обим размјене едукатора и наглашава да стране потписнице имају довољно зналаца „па није потребно да нам долази неко са стране ко баш и не разумије довољно нашу правну стечевину те се дешавају неусклађености“. - TNTPortal.ba

<