Skip to main content

Влада усвојила Предлог закона о заштити података о личности

Датум
Локација
Београд
Аутор
Н1
                                                                                            
Влада Републике Србије
       Влада Републике Србије усвојила Предлог закона. Извор: Н1

         

Влада је у саопштењу након седнице навела се да се с озбиром на све чешће злоупотребе личних података грађана усвојеним актом знатно унапређује заштита у домаћем правном систему, као и изношење података у треће земље.

"Предлог закона има за циљ унапређење међународне размене података и заштите података о личности, као и усклађивање домаћег законодавства са новим прописима ЕУ у овој области", стоји у саопштењу.

Наводи се и да доношење новог закона представља једну од обавеза Србије у процесу придруживања Европској унији, али и да произилази из чињенице да текст важећег закона није значајно мењан током скоро девет година примене.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL