Skip to main content

Завршна регионална конференција заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску - фаза II“

Датум
Локација
Будва
Аутор
Правосудна академија

Завршна регионална конференција заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску - фаза II“ одржана је 27. и 28. септембра 2022. године у Хотелу „Авала“ у Будви, Црна Гора.

На конференцији је обрађено више тематских целина, као што су:
- Спровођење правде;
- Борба против корупције, организованог и економског криминала,
- Борба против дискриминације и заштита права рањивих друштвених група,
- Слобода изражавања и слобода медија.
Представници Правосудне академије на овом догађају су били директор Ненад Вујић и службеник за међународну сарадњу Александар Костић.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL