Skip to main content

Интерактивна радионица на тему нових приступа у изузимању микротрагова приликом форензичке обраде лица места

Датум
Локација
Нови Сад
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија je, у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, организовала интерактивну радионицу на тему нових приступа у изузимању микротрагова приликом форензичке обраде лица места. Радионица је одржана 29. септембра 2022. године у сали хотела Фонтана у Новом Саду, а присуствовали су јавни тужиоци и заменици јавних тужилаца као и полицијски службеници (форензички техничари) са територије новосадске апелације.

Теме које су се обрађивале на овој радионици су:
• Микротрагови на лицу места;
• Улога и значај присуства тужиоца у току форензичке обраде лица места;
• Презентовање студије случаја и методологије рада на радионици.

Учесници су, подељени у 4 групе, вршили форензичку обраду места догађаја (рад на случају). Након обраде лица места (прикупљање узорака) рађена је евалуација рада на случају сваке групе. Семинар је затворен доношењем заједничких закључака и дискусијом.

Предавачи на овој обуци били су:

- Др Наташа Радосављевић-Стевановић, начелница одељења за физичко-хемијска и токсиколошка вештачења, Национални центар за криминалистичку форензику, МУП РС;

- Лепосава Вујановић Порубовић, заменица Вишег јавног тужиоца у Београду;

- Сања Шћекић, Национални центар за криминалистичку форензику, МУП Републике Србије.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL