Skip to main content

Инфо службе судова и промоција медијације

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
       Промоција медијације

 

Фотографија са радионице у циљу јачања медијације у судовима у Србији. Извор: Правосудна академија

         
Програмом обуке Правосудне академије планирано је да се одрже укупно четири радионице, по једна за сваку од апелација – за Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац.

Тридесетак учесника ове радионице упознати су са успешном праксом инфо службе Основног и Вишег суда из Ниша.

Кроз практични рад, представници инфо службе сваког појединачног суда направили су планове активности који одговарају њиховим потребама.

Судови су испланирали своје активности на тај начин да се постигне што боље информисање и да се ради на промовисању медијације као и на што бољој координацији са свим заинтересованим субјектима за медијацију попут адвоката, нотара и извршитеља.

У плану је и потписивање споразума/протокола између судова и  јавних предузећа  која имају велики број типских предмета пред судовима.

Предавачи на овој радионици су биле Милица Златковић судија Апелационог суда Ниш и Мирјана Голубовић начелник одељења за посебна знања и вештине Правосудне академије.

Наредна радионица за припаднике инфо служби планирана је за 26. октобар, 2018. године у Новом Саду.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL