Skip to main content

Комуникација и медији

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

У сарадњи Холандског Хелсиншког комитета и Правосудне академије, дана 25. августа 2022. године у просторијама Правосудне академије у Београду, организована је обука на тему: "Комуникација и медији".

Циљ ове обуке био је да се унапреди и/или оствари однос између медија и правосуђа. У оквиру пројекта „Јачање медијских слобода у Србији, Северној Македонији и Босни и Херцеговини“, ова обука је део покушаја унапређења односа између медија и правосуђа са општим циљем да се повећа поверење јавности у штампу и судство. Поред тога, циљеви ове обуке су јачање сарадње између циљаних правосудних институција које су идентификовале Правосудне академије (у оквиру овог пројекта).

 

Овој обуци присуствовале су судије, тужиоци, стручњаци за комуникације и новинари. За медије је то био добар начин да добију приступ судовима и јавним тужилаштвима, а за све групе да постигну договор о томе како и када информације треба и могу да се траже.

 

Предавачи на овој обуци били су:

  • Илсе Вестененк, шеф одељења за комуникације Суда Источног Брабанта
  • Кателијне ден Хартог, јавни тужилац, Тужилаштво Амстердам
  • Ен Тахапари, виши менаџер курса ССР

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL