Skip to main content

Округли сто - Мултисекторска сарадња судова и центара за социјални рад у породичним споровима

Датум
Локација
Нови Сад
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија је у сарадњи са Уницефом организовала други по реду округли сто на тему „Мултисекторска сарадња судова и центара за социјални рад у породичним споровима“.

Одржан је 08. септембра 2023. године у сали Апелационог суда у Новом Саду, а истом је присуствовало 12 судија са територије новосадске апелације, као 15 водитеља случајева из центара за социјални рад који поступају у тим предметима.

Закључци на овом округлом столу са предлозима мера биће презентовани члановима радне групе за измену Породичног закона.

Теме које су се обрађивале на овом округлом столу биле су:

- Права детета у грађанским судским поступцима и спорови из породичних односа;

- Посебна знања и вештине у раду са децом у грађанским стварима;

- Ретроспектива досадашње праксе у сарадњи судова и центара за социјални рад;

- Дискусија и коментари на досадашњу праксу, идентификација проблема;

- Предлози за унапређење међусобне сарадње.

 

Модератори на овом округлом столу биле су Зорана Делибашић судија Врховног суда и председник Високог савета судства и Нада Шарац руководилац одељења за професионалну обуку из Републичког завода за социјалну заштиту.

Окрукли сто на тему "Мултисекторска сарадња судова и центара за социјални рад у породичним споровима" - Izvor: Pravosudna akademija

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL