Skip to main content

Покренут ХЕЛП курс „Правосуђе по мери детета”

Датум
Локација
Београд
Аутор
Horizontal Facility

Онлајн курс Савета Европе ХЕЛП - Едукација о људским правима за правне стручњаке (engl. HELP - Human Rights Education for Legal Professionals) о правосуђу по мери детета покренут је за више од 40 кандидата за судије и тужиоце у сарадњи са Правосудном академијом Србије.

Покренут ХЕЛП курс „Правосуђе по мери детета” за кандидате за судије и тужиоце у Србији - Извор: Horizontal Facility

Током догађаја организованог у Институту за криминолошка и социолошка истраживања уз подршку заједничке акције Европске уније и Савета Европе „ХЕЛП на Западном Балкану“, учеснике је поздравила заменица шефа Канцеларије Савета Европе у Београду, Надиа Ћук, која је истакла одличну сарадњу Правосудне академије Србије и Савета Европе.

 

Ненад Вујић, директор Академије, истакао је значај акције „ХЕЛП на Западном Балкану“ и ХЕЛП курсева који се континуирано налазе на листи годишњег програма Академије.

 

Јасминка Перуничић Ален, виши пројектни службеник, поделила је преглед програма ХЕЛП и његове онлајн платформе која укључује каталог од више од 40 курсева о људским правима, укључујући и посебан курс о „Правосуђу по мери деце“ контекстуализован за правне стручњаке из Србије. Ивана Стевановић и Милица Колаковић Бојовић, ко-тутори курса, поделиле су са учесницима циљеве курса и контекст у коме се одвија.

 

Курс је преведен и адаптиран на локалне језике Западног Балкана уз подршку акције „ХЕЛП на Западном Балкану“ која је део заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Хоризонтал фасилити (Horizontal Facility) за Западни Балкан и Турску 2019-2022”.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL