Skip to main content

Правосудна академија на друштвеним мрежама

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Последњих месеци, Правосудна академија је кроз истраживања, пажљивом анализом понашања, мапирања комуникационих токова, закључила да су примарне циљне групе еволуирале, али и да су се појавиле нове, вредне пажње Академије. То је првенствени разлог, да се давно отворени налози на друштвеним мрежама активирају, и омогуће нови комуникациони токови и са постојећим, али и са новодефинисаним групама, чија бројност, навике, дигитална знања умногоме завређују ангажман Правосудне академије и на овим платформама.

У прилог овим тезама свакако иду и искуства Академије приликом организовања и одржавања испита за тужилачке и судијске приправнике, почев од профилисања кандидата, али и њиховим захтевима за информацијама, па и комуникационим алатима.

У циљу подизања ефикасности правосуђа, доступности релевантних информација из судске праксе, могућност компаративне анализе са сличним случајевима у земљама ЕУ, доступност и размена информација, али и образовање и припрема правосудног особља за наступајуће промене, спрегнуте са новим технологијама и комуникационим алатима, на новом сајту Правосудне академије, омогућен је приступ и апликацијама развијеним управо за те потребе. Из тог разлога, сајт Правосудне академије, можемо доживети на неки начин и као својеврсни портал домаћег правосуђа. 

 
Насловна страна сајта
 Изглед насловне стране новог сајта Правосудне академије - извор: Правосудна академија
 
 
Инстаграм    Линкедин    Фејсбук    Твитер    Јутјуб канал Правосудне академије 
Директан приступ ка профилима Правосудне академије
 
 Апликације Правосудне академије намењене правосуђу:

 

еЈУРИС - база судске праксе  Унакрсне референце судских одлука
Билтен Правосудне академије
Учење на даљину
 Директан приступ ка неким од апликација Правосудне академије
 
  • еЈУРИС као база судске праксе која је релевантна са становишта заштите Људских права. Тренутно се у овој бази око 150 пресуда Европског суда за заштиту Људскох права против Србије. Корисници ове базе су око 4000 људи (судије, тужиоци, помоћници, сарадници, приправници…). У будућноси је планирано и лонковање пресуда са домаћим законодавством и судском праксом ште ће додатно увећати потребу за ресурсима.
  • Унаксно повезивање је апликација у којој се повезују норме националног законодавства са нормама Европске конвенције за заштиту људских права а све то са одговарајућом праксом Европског суда за људска права и правним концептима које примењује овај суд. Апликација је веома захтевна и представља новину у европским оквирима. У плану је развој дела апликације који би део посла унакрсног повезивања радио аутоматски на принципу вештачке интелигенције односно масцхине-леарнинг проес.
  • "Учење на даљину" у основи представља почетак развоја новог, паралелног концепта обука и едукација домаћег правосуђа, поштујући савремене трендове, а пре свега време појединца, али и практичност и ефикасност потврђену у земљама ЕУ.
  • Интернет портал ПА односно нови сајт које представља и фронт-енд-целе еАКАДЕМИЈЕ преко којег ће стручна и шира јавност приступати јавно доступним подацима које генеришу аплицаије у саставу еАКАДЕМИЈЕ
  
Како је оснивач Правосудне академије Република Србија, поред дигиталних трендова, било је неопходно пратити и дефинисане принципе и смернице за понашање органа Државне управе и државних институција на Интернету, и то не само у погледу пројектовања и израде сајта, већ и у погледу одабира друштвених мрежа, али и одговорног и безбедног понашања на њима. 
 
 
 
У складу са напорима Републике Србије
 

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL