Skip to main content

Промоција и оснаживање медијације у привредним судовима

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 
Промоција и оснаживање медијације у судовима - Извор: Правосудна академија

Теме инфо-сесије 15. октобра су биле: 

Законодавни правни оквир за примену медијације 

Медијабилност предмета пред привредним судовима

Начини упућивања на медијацију уз асистенцију инфо службе за медијацију

Представљање ефикасних и економичних модела за промоцију  медијације

 
Инфо сесији  је присуствовало двадесетак  председника и заменика председника привредних  судова.
 
Предавачи су биле: Ивана Павловић судија Апелационог привредног суда, Љиљана Матић судија Привредног суда Београд и Мирјана Голубовић наченик одељења за посебна знања и вештине Правосудне академије. Присутнима се обратио и директор Правосудне академије Ненад Вујић.  
 
Овом обуком завршена је едукација на тему „Промоција и оснаживање медијације у судовима - инфо-сесије  за председнике судова“. 
 
До краја 2018. године, планиране су још две радионице намењене оснаживању инфо-служби за медијацију - 26. октобра у Новом Саду  и 11. новембра у Крагујевцу. Ове обуке се организују за судије који руководе и сараднике који раде у инфо службама за медијацију  у судовима у Србији.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL