Skip to main content

Пројекат за унапређење јавних набавки – 16. јун 2023. Крагујевац

Датум
Локација
Крагујевац
Аутор
Правосудна академија

У сарадњи Правосудне академије и Агенције САД за међународни развој (УСАИД) је дана 16. јуна 2023. године настављена реализација Пројекта за унапређење јавних набавки.

Трећа група судија и судијских помоћника из Крагујевца и Ниша Управног суда Републике Србије је, у судници Одељења Управног суда у Крагујевцу, присуствовала првој теми овог пројекта под називом ,,Начела јавних набавки''.


Драгана Лукић испред УСАИД-а је изразила задовољство остваривањем ове сарадње, те истакла да су отворени и за неке будуће, с обзиром да, између осталог, имају сарадњу са Канцеларијом за јавне набавке, органима државне управе и локалне самоуправе, државним ревизором.


Маја Јосифов, руководилац групе за Управно право Правосудне Академије Републике Србије је поздравила уважени скуп истакавши да је сарадња између наведених правних лица, чије су њих две представнице, резултат иницијативе Управног суда Републике Србије, а у циљу још ефикаснијег решавања предмета из ове области. Стога је изразила наду да ће судије и судијски помоћници наћи за корисним уводно, али и остала предавања из овог пројекта.


Предавачи у оквиру прве теме Пројекта за унапређење јавних набавки су и овога пута били проф. др Добросав Миловановић професор Управног права на Правном факултету Универзитета у Београду и Блаженка Стојановић консултант у областима реформе јавне управе, а као аутори Практикума за примену Закона о јавним набавкама (ЗЈН).

 

Пројекат за унапређење јавних набавки – 16. јун 2023. Крагујевац - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL