Skip to main content

Пројекат за унапређење јавних набавки – 7. јун 2023. Београд

Датум
Локација
Београд, Теразије 41
Аутор
Правосудна академија

У сарадњи Правосудне академије и Агенције САД за међународни развој (УСАИД) је дана 7. јуна 2023. године настављена реализација Пројекта за унапређење јавних набавки.

Друга група судија и судијских помоћника из Београда и Новог Сада Управног суда Републике Србије је, у највећој судници Апелационог суда у Београду, присуствовала првој теми овог пројекта под називом ,,Начела јавних набавки'' а на иницијативу Управног суда Републике Србије у Београду.


Драгана Лукић испред УСАИД-а је изразила задовољство остваривањем ове сарадње, те истакла да су отворени и за неке будуће, с обзиром да, између осталог, имају сарадњу и са органима државне управе и локалне самоуправе.


Маја Јосифов, руководилац групе за Управно право Правосудне Академије Републике Србије је истакла да је сарадња између наведених правних лица, чије су њих две представнице, резултат иницијативе Управног суда, а у циљу још ефикаснијег решавања предмета из ове области.


Предавачи у оквиру прве теме Пројекта за унапређење јавних набавки су и овога пута били проф. Др Добросав Миловановић, професор Управног права на Правном факултету Универзитета у Београду и Блаженка Стојановић, консултант у областима реформе јавне управе, а као аутори Практикума за примену Закона о јавним набавкама (ЗЈН).

Пројекат за унапређење јавних набавки – 7. јун 2023. Београд - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL