Skip to main content

Радионице „Етика и интегритет у правосуђу“ - Високи савет судства

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Обука запослених у Високом савету судства на тему „Етика и интегритет“, у виду две радионице, је одржана 19. и 21. јуна, 2018. године. Радионицама које су организоване у ВСС је присуствовало тридесетак учесника.

Ову едукацију је у складу са годишњим програмом рада организовала Правосудна академија у сарадњи са пројектом „Превенција и борба против корупције“ који финасира Европска унија преко програма ИПА 2013.

Учесници  радионица су  били у прилици да  се упознају са садржином „Етичког кодекса запослених у државној управи“ и да кроз интерактивну дискусију на бази хипотетичких ситуација размотре теме попут вредности запослених у државној управи, конфликта интереса и етичких дилема и сл.

 

Галерија фотографија са обука у ВСС - извор:  Превенција и борба против корупције

Прeдaвaчи нa oвoj oбуци су били:

  • Мирјана Голубовић начелник одељења за посебна знања и вештине Правосудне академије и 
  • Тамара Томашевић аутор приручника за тренере под називом „Етика и интегритет у јавном сектору“ који је издала Агенција за борбу против корупције

 Планирано је да се одрже још две радионице за запослене у Државном већу тужилаца и четити за запослене у судској администрацији, чиме би се обуком за тему „Етика и интегритет у правосуђу“  наставила континуирана едукација којом би се обухватиле све циљне групе, односно сви релевантни субјекти у правосуђу.

Коришћени материјали:

Етички кодекс чланова ВСС

Етика и интегритет државних службеника

Кодекс понашања државних служеника

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL