Skip to main content

Учешће Правосудне академије на виртуелном округлом столу: Искуство посебних центара за стручно усавршавање о питањима квалитета

Датум
Локација
Београд, Теразије 41
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија је имала част и задовољство да 15. маја 2023. године учествује на последњем у низу виртуелних округлих столова под називом „Искуство посебних центара за стручно усавршавање о питањима квалитета“.

Панелисти на догађају су били: др Марина Јовићевић амбасадорка и директорка Дипломатске академије при Министарству спољних послова, Душанка Вуковић начелница Центра за стручно оспособљавање и усавршавање, Сектора за људске ресурсе и опште послове Управе царине Србије при Министарству финансија, Валентина Анђелковић шефица Одсека за изградњу капацитета и стручно усавршавање Сектора за стручно усавршавање при Министарству државне управе и локалне самоуправе, Снежана Антонијевић помоћница директора у Националној академији за јавну управу.

Правосудну академију представљали су чланови Одељења за истраживање и унапређење образовања Андреа Делибашић и Стефан Вучићевић. Модератор дискусије била је Кристина Пекеч из Центра за стручно усавршавање Националне академије за јавну управу. 
 
Теме о којима је било речи на округлом столу су управљање квалитетом и мерила квалитета, процес акредитације ментора и предавача и процедуре за обезбеђење квалитета, процењивање ефеката обука, однос између процеса управљања квалитетом и иновацијама.

Правосудна академија је имала прилику да се осврне на механизме, моделе и инструменте које користи при дизајнирању програма сталне и почетне обуке, процесу селекеције ментора и предавача на програмима сталне и почетне обуке,систему евалуације и мониторинга и механизмима за праћење квалитета свих процеса.

Цео снимак округлог стола доступан је на линку:
https://akademija.info/upravljanje-kvalitetom/okrugliSto/

 

Учешће Правосудне академије на виртуелном округлом столу: Искуство посебних центара за стручно усавршавање о питањима квалитета - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL