Skip to main content

Алтернативне кривичне санкције у судској пракси

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Алтернативне кривичне санкције у судској пракси - Извор: Правосудна академија


Учесници семинара били су судије основних судова и заменици јавних тужилаца са територије београдске апелације. Обуци су присуствовали и поверениици организационих јединица надлежних за алтернативне санкције у оквиру Управе за извршење кривичних санкција за спровођење ванзаводских санкција и мера.

Циљеви обуке су промовисање користи и потребе изрицања ванзаводских санкција и мера у правосуђу, проширење примене алтернативних санкција у правосудној пракси и окупљање кључних актера у њиховој примени стварањем „правосудног ланца“ у овој области.

Теме које су се обрађивале на овим семинарима биле су:
- Правне норме у области алтернативних кривичних санкција (међународни документи, примери добре праксе других држава, кривично право Републике Србије, статистика у погледу алтернативних санкција)
- „Игра дрвета“ – узроци криминалитета – сврха кажњавања
- Дискусија о примени и ставу учесника о алтернативним санкцијама

Предавачице на овој обуци биле су др Олга Тешовић председница Основног суда у Пожеги и Ивана Миловановић судија Основног суда у Нишу.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL