Skip to main content

Дани Форума судија Србије - Пројекат владавине права

Датум
Локација
Кладово
Аутор
Правосудна академија

 

Дани Форума судија Србије - Пројекат владавине права - Извор: Правосудна академија

Партнерство са Форумом судија Србије траје од почетка нашег Пројекта, а овај догађај је био идеална прилика да се неке теме представе судијама члановима овог струковног удружења.

Тако су наше колеге Тијана Леваков и Радомир Милојевић представили софтверска решења за обрачун и наплату судских такси, односно доставу писмена, која смо унапредили и успешно имплементирали.

Сви основни и виши судови већ користе модул за судске таксе, а представници неких од судова који су учествовали на конференцији исказали су интересовање да уз помоћ Пројекта аутоматизују процедуре везане за доставу у суду како би је учинили ефикаснијом.

Поред судија виших и основних судова, конференцији су присуствовали и чланови Високог савета судства, директор Правосудне академије Ненад Вујић, као и представници заједничког пројекта Европске Уније и Савета Европе "Јачање независности и одговорности правосуђа". 

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL