Skip to main content

Доказна радња увиђаја и изузимање микротрагова приликом форензичке обраде лица места

Датум
Локација
Нови Сад
Аутор
Правосудна академија
 

Доказна радња увиђаја и изузимање микротрагова приликом форензичке обраде лица места - Извор: Правосудна академија

Програм едукације осмишљен је да покрије образовне потребе јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца у области примене Законика о кривичном поступку и преласку са претежно инквизиторског на поступак са израженим адверсарним карактеристикама.

На овој обуци учествовали су јавни тужиоци и заменици јавних тужилаца као и полицијски службеници (форензички техничари) са територије новосадске апелације.

Теме које су се обрађивале на овој радионици су:
-Микротрагови на лицу места;
-Улога и значај присуства тужиоца у току форензичке обраде лица места;
-Презентовање студије случаја и методологије рада на радионици.


Учесници су, подељени у 4 групе, вршили форензичку обраду места догађаја (рад на случају ). Након обраде лица места (прикупљање узорака) рађена је евалуација рада на случају сваке групе. Семинар је затворен доношењем заједничких закључака и дискусијом.

Предавачи на овој обуци били су:

  • Др Наташа Радосављевић Стевановић, начелница Одељења за физичко-хемијска и токсиколошка вештачења Националног центра за криминалистичку форензику МУП;
  • Лепосава Вујановић Порубовић, заменица Вишег јавног тужиоца у Београду;
  • Сања Шћекић, поручница полиције и главни форензички вештак за оперативну форензику Националног центра за криминалистичку форензику.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL