Skip to main content

Други билтен о најновиjим дешавањима у пракси Европског суда за људска права у области слободе изражавањa

Датум

Други билтен о најновиjим дешавањима у пракси Европског суда за људска права у области слободе изражавањa - Извор: Савет Европе

Овај билтен представља неке од релевантних пресуда донетих у периоду од августа 2020. до јануара 2021. године, које се односе на слободу изражавања и слободу медија. У анализираном временском периоду, Европски суд за људска права донео је значајне пресуде из различитих области члана 10 Европске конвенције о људским правима. Најрелевантнији део низа предмета из разматране судске праксе бави се међусобно повезаним захтевима за заштиту слободе изражавања и слободе и безбедности новинара и посланика, нарочито у вези са легитимном борбом против тероризма и политичког насиља. Остали предмети се односе на превентивне мере за контролисање слободе политичког говора, ограничење приступа информацијама од јавног значаја, заштиту новинарских извора, одговорности новинара и носилаца судске власти у уживању слободе изражавања, као и на степен приступа који је дат медијским кућама за преношење политичких мишљења.

Билтен је доступан на енглеском, албанском, босанском, црногорском, македонском и српском језику.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL