Skip to main content

Заказан пријемни испит за пријем XIII генерације корисника почетне обуке Правосудне академије

Датум
Локација
Београд, Теразије 41
Аутор
Правосудна академија

Пријемни испит за пријем XIII генерације корисника почетне обуке Правосудне академије одржаће се 04. септембра 2023. године с почетком у 10:00 сати.

Писмени део пријемног испита одржаће се 4. септембра 2023. године, с почетком у 10:00 сати

 

  • У Београду - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији београдске апелације – Велика сала Народне скупштине, Краља Милана бр. 14
  • У Крагујевцу - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији крагујевачке апелације – Правни факултет Универзитета у Крагујевцу, Јована Цвијића бр. 1, у амфитеатру правног факултета
  • У Нишу - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији нишке апелације – Правни факултет Универзитета у Нишу, Трг Краља Александра бр. 11, у амфитеатру
  • У Новом Саду - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији новосадске апелације – Апелациони суд у Новом Саду, улица Сутјеска бр. 3, сала на III спрату

Уколико из било ког разлога кандидат жели да промени место полагања писменог дела пријемног испита, неопходно је да о томе обавести Правосудну академију, у електронској форми на адресу prijemni@pars.rs најкасније до 28. августа 2023. године.

Листу пријављених кандидата по одабраном месту полагања можете погледати овде

Подсећамо кандидате да је на писмени део испита неопходно да дођу најкасније 30 минута пре почетка одржавања самог испита, и да са собом понесу важећу личну карту/ пасош ради доказивања идентитета.


СВИ кандидати, дужни су са собом да понесу доказ о уплати.

 Накнада за полагање пријемног испита износи 12,000 динара и уплаћује се на рачун Правосудне академије бр. 840-31109845-16

 

ВАЖНО - Све листе са шифрама кандидата, након полагања писменог дела пријемног испита, биће истакнуте ИСКЉУЧИВО на сајту Правосудне академије. 

УВИД У ТЕСТ кандидати могу извршити искључиво уз претходну најаву телефоном или електронском поштом, у радно време Правосудне академије ( 7:30 – 15:30), и то:

  • За Београд - најава за увид у тест на број телефона 011 2184 030 или електронском поштом на адресу akademija@pars.rs - Увид у тест на адреси Правосудна академија, Теразије бр. 41.
  • За Нови Сад - најава за увид за у тест на број телефона 021 4876 532 или електронском поштом на адресу ljuba.slijepcevic@pars.rs - Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, Сутјеска бр.3, 21101 Нови Сад – зграда Апелцаионог суда у Новом Саду, V спрат – канцеларија 519
  • За Ниш - најава за увид у тест на број телефона 018 504 040 или електронском поштом на адресу jasmina.dimitrijevic@pars.rs - Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, Вожда Карађорђа бр. 23, 18105 Ниш – Зграда Вишег суда у Нишу
  • За Крагујевац – најава за увид у тест на број телефона 069 444 3121 или електронском поштом на адресу vladimir.gavrilovic@pars.rs - Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, улица Слободе бр. 4, 34000 Крагујевац, Нова зграда Палата правде, канцеларија медија центра на првом спрату.

 

Тест личности одржаће се 07. септембра 2023. године, с почетком у 10:00 сати, путем електронске поште.

Кандидати ће добити сва потребна упутства, најкасније 24 сата пре полагања теста личности.

 

Усмени део пријемног испита – одржаће се у периоду од 12. до 14. септембра 2023. године.

Детаљније информације, као и распоред полагања по додељеним шифрама кандидата, биће накнадно објављен на сајту Правосудне академије, на страни Стручно усавршавање/ Почетна обука/ Пријемни испит.

 

Неопходно је да сви кандидати пажљиво проуче Правилник о полагању пријемног испита, као и Инфо за полагање пријемног испита.

Полагање писменог и усменог дела испита снима се камерама, а директно се може пратити на Јутјуб каналима Правосудне академије.


Свим кандидатима Правосудна академија Републике Србије жели срећу на предстојећим испитима!

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL