Skip to main content

Интерактивна радионица на тему нових приступа у изузимању микротрагова приликом форензичке обраде лица места - доказна радња увиђаја

Датум
Локација
Крагујевац
Аутор
Правосудна академија

 

Интерактивна радионица на тему нових приступа у изузимању микротрагова приликом форензичке обраде лица места - Доказна радња увиђаја - Извор: Правосудна академија

Програм едукације осмишљен је да покрије образовне потребе јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца у области примене Законика о кривичном поступку и преласку са претежно инквизиторског на поступак са израженим адверсарним карактеристикама. 

На овој обуци учествовали су јавни тужиоци и заменици јавних тужилаца као и полицијски службеници (форензички техничари) са територије крагујевачке апелације.

Теме које су се обрађивале на овој радионици су:

-Микротрагови на лицу места;
-Улога и значај присуства тужиоца у току форензичке обраде лица места;
-Презентовање студије случаја и методологије рада на радионици.

Учесници су вршили форензичку обраду места догађаја (рад на случају ). Након обраде лица места (прикупљање узорака) рађена је евалуација рада на случају сваке групе. Семинар је затворен доношењем заједничких закључака и дискусијом.

Предавачи на овој обуци били су:
-Др Наташа Радосављевић Стевановић, начелница одељења за физичко-хемијска и токсиколошка вештачења, Национални центар за криминалистичку форензику, МУП РС;

-Лепосава Вујановић Порубовић, заменица Вишег јавног тужиоца у Београду;

-Ненад Аранитовић, шеф одсека за оперативну форензику, Национални центар за криминалистичку форензику, МУП РС.

 

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL