Skip to main content

Обука из јавних набавки

Датум
Локација
Београд, Теразије 41
Аутор
Правосудна академија

У сарадњи са Правосудном академијом, дана 17. маја 2023. године, отпочела је реализација Пројекта за унапређење јавних набавки Агенције САД за међународни развој (УСАИД), а на иницијативу Управног суда Републике Србије у Београду.

Тим поводом се присутним судијама и судијским помоћницима овог суда из Београда и Новог Сада најпре обратила судија Радојка Маринковић, председница Управног суда. Она је саопштила да јој је драго да се овакав пројекат реализује за судије и судијске помоћнике овог суда, с обзиром да у пракси имају различита становишта и тумачења приликом решавања управних предмета из ове области. С тим у вези је додала да је ово прва тема у оквиру сета обука на овом пројекту, а да ће се свака обрађивати више пута у сваком од одељења овог суда у Републици Србији.
Драгана Лукић испред УСАИД-а је изразила задовољство због остварења ове сарадње, те је истакла да су отворени и за неке будуће, с обзиром на то да, између осталог, имају сарадњу и са органима државне управе и локалне самоуправе.

Предавачи у оквиру прве теме из области јавних набавки намењене судијама Управног суда били су проф. Др Добросав Миловановић професор Управног права на Правном факултету Универзитета у Београду и Блаженка Стојановић, а као аутори Практикума за примену Закона о јавним набавкама (ЗЈН).

Обука из јавних набавки - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL