Skip to main content

Правосудна академија Србије шампион Европе у примени права ЕУ!

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 
Правосудна академија Србије шампион Европе у примени права ЕУ! - Извор: Правосудна академија

У великом финалу у ком је учествовало осам тимова, Србија је једина имала два тима, пошто су оба тима Правосудне академије победила у својим полуфиналним групама.

Други тим, у саставу Александра Лозић, Мина Булић и Милица Јовановић, такође полазнице Правосудне академије у Београду, предвођене менторком Зораном Делибашић судијом Врховног касационог суда и чланицом Високог савета судства, похваљени су од стране жирија за показано знање, с тим да је жири нагласио да је мала разлика између другог, трећег и четвртог места.

Српски тимови, иако се тек трећи пут такмиче, на овом престижном међународном такмичењу, ове године одмерили су снаге са колегама из Немачке, Француске, Португала, Румуније, Бугарске, Чешке и оставили више него добар утисак.

Правосудна академија Србије шампион Европе у примени права ЕУ!
Правосудна академија Србије шампион Европе у примени права ЕУ!

По речима чланова жирија, једино прво место није било упитно, док су у пласману за друго, треће и четврто место одлучивале нијансе.

Домаћин овогодишњег такмичења био је прошлогодишњи победник Португал, а наредне године, ово престижно такмичење се сели у Београд и домаћин ће бити Правосудна академија Републике Србије. 

Ово такмичење одржано је у периоду од 05. до 10. децембра 2021. године у Лисабону.

Тема овог такмичења била је познавање и примена права Европске уније и Европске конвенције о људским правима Савета Европе, а награде су симболично додељене у Уставном суду Португала на Међународни дан људских права – 10. децембра.

Правосудна академија, на челу са директором Ненадом Вујићем, још једном честита Гали Богосављевић, Луки Анђелковић, Јелени Михајловић и менторки Гордани Павловић, као и Александри Лозић, Мини Булић, Милици Јовановић и менторки Зорани Делибашић.

Како истиче директор Академије „Ово је резултат рада свих тимова из претходних година и доказ квалитета програма почетне обуке и полазника почетне обуке Правосудне академије“.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL