Skip to main content

Свечана додела уверења о положеном завршном испиту девете генерације корисника почетне обуке

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
 
Свечана додела уверења о положеном завршном испиту девете генерације корисника почетне обуке - Извор: Правосудна академија
Свечана додела уверења о положеном завршном испиту девете генерације корисника почетне обуке - Извор: Правосудна академија

Вођени жељом да своју даљу професионалну каријеру наставе у правосуђу корисници почетне обуке уписали су Правосудну академију. Након две године стручног усавршавања кроз образовне активности и менторски рад са судијама и тужиоцима на програму заснованом на моделу развоја компетенција неопходних за вршење неке од правосудних функција, полазници девете генерације су полагањем завршног испита успешно затворили једно животно и професионално поглавље.

Правосудна академија честита полазницима, жели им пуно среће у даљем раду и наставак професионалне каријере на функцији судије или заменика јавног тужиоца. 

Завршни испит девете генерације корисника почетне обуке одржан је у периоду од 5. до 8.јула 2021.

Петочлана комисија процењивала је ниво стечених компетенција полазника за обављање посла судије основног суда и заменика јавног тужиоца кроз симулације суђења са посебним освртом на следеће критеријуме:

  • управљање поступком,
  • правна аргументација и
  • општи утисак излагача


Снимак сва четири дана можете погледати на званичном YouTube каналу Правосудне академије.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL