Skip to main content

Завршетак онлајн - ХЕЛП курса Савета Европе на тему: Борба против трговине људима и заштита жртава трговине људима

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
 
Завршетак онлајн - ХЕЛП курса Савета Европе на тему: Борба против трговине људима и заштита жртава трговине људима - Извор: Правосудна академија
 

Курс се осим Конвенцијом Савета Европе о борби против трговине људима, бави и праксом Европског суда за људска права , као и другим међународним правним инструментима и примерима добре праксе на националном нивоу, при чему заштита жртава трговине људима остаје централна тема.

Скуп је отворио шеф мисије Савета Европе у Београду - Toбиас Флесенкемпер, након чега је све учеснике поздравила и агенду рада представила модераторка Мирјана Мајсторовић из канцеларије Савета Европе у Београду.

Међу говорницима смо имали прилику да чујемо Петју Несторову - шефицу одсека и извршну секретарку Секретаријата Конвенције Савета Европе о борби против трговине људима (Савет Европе), која нам је представила кључне налазе и препоруке експертске групе Савета Европе за борбу против трговине људима (ГРЕТА) о спровођењу Конвенције Савета Европе о борби против трговине људима.

Имали смо част да нам се обрати и судија Европског суда за људска права Ивана Јелић, која нас је упознала са судском праксом Европског суда за људска права и извршењем пресуда у области трговине људима и експлоатације.

О судској пракси и изазовима у Србији у области борбе против трговине људима је говорила Радмила Драгичевић-Дичић, судија Врховног касационог суда.
 
Са политиком Европске уније у борби против трговине људима, нас је упознао Марчело Репићи, менаџер програма, Делегација Европске уније у Републици Србији.
 
Скуп су поздравиле Ивана Крстић, професорка на Правном факултету Универзитета у Београду и Тамара Мировић, заменица Републичког јавног тужиоца, које су представљале и туторке овог курса.
Међу присутнима су на онлајн сесији поред учесника ХЕЛП курса присуствовали и студенти Правног факултета, чланови НАТКО, невладине организације Астра и Атина и национални консултанти који су били заинтересовани за ову тему.
Тагови

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL