Skip to main content

Završetak onlajn - HELP kursa Saveta Evrope na temu: Borba protiv trgovine ljudima i zaštita žrtava trgovine ljudima

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
 
Završetak onlajn - HELP kursa Saveta Evrope na temu: Borba protiv trgovine ljudima i zaštita žrtava trgovine ljudima - Izvor: Pravosudna akademija
 

Kurs se osim Konvencijom Saveta Evrope o borbi protiv trgovine ljudima, bavi i praksom Evropskog suda za ljudska prava , kao i drugim međunarodnim pravnim instrumentima i primerima dobre prakse na nacionalnom nivou, pri čemu zaštita žrtava trgovine ljudima ostaje centralna tema.

Skup je otvorio šef misije Saveta Evrope u Beogradu - Tobias Flesenkemper, nakon čega je sve učesnike pozdravila i agendu rada predstavila moderatorka Mirjana Majstorović iz kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.

Među govornicima smo imali priliku da čujemo Petju Nestorovu - šeficu odseka i izvršnu sekretarku Sekretarijata Konvencije Saveta Evrope o borbi protiv trgovine ljudima (Savet Evrope), koja nam je predstavila ključne nalaze i preporuke ekspertske grupe Saveta Evrope za borbu protiv trgovine ljudima (GRETA) o sprovođenju Konvencije Saveta Evrope o borbi protiv trgovine ljudima.

Imali smo čast da nam se obrati i sudija Evropskog suda za ljudska prava Ivana Jelić, koja nas je upoznala sa sudskom praksom Evropskog suda za ljudska prava i izvršenjem presuda u oblasti trgovine ljudima i eksploatacije.

O sudskoj praksi i izazovima u Srbiji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima je govorila Radmila Dragičević-Dičić, sudija Vrhovnog kasacionog suda.
 
Sa politikom Evropske unije u borbi protiv trgovine ljudima, nas je upoznao Marčelo Repići, menadžer programa, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.
 
Skup su pozdravile Ivana Krstić, profesorka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Tamara Mirović, zamenica Republičkog javnog tužioca, koje su predstavljale i tutorke ovog kursa.
Među prisutnima su na onlajn sesiji pored učesnika HELP kursa prisustvovali i studenti Pravnog fakulteta, članovi NATKO, nevladine organizacije Astra i Atina i nacionalni konsultanti koji su bili zainteresovani za ovu temu.
Tagovi

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL