Skip to main content

Одржан „БЕКОП 2022“ у Дому Народне скупштине Републике Србије

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Главни овогодишњи догађај „БЕКОП 2022“ одржао се 15. 16. и 17. априла окупивши младе правнике и студенте права који желе да се упознају са својим будућим професијама. Конференција је одржана у Дому Народне скупштине Републике Србије под овогодишњим слоганом ''Usus est optimus magister - Искуство је најбољи учитељ''.

Београдске конференције правника постоји већ седам година уз подршку Министарства правдеГрада Београда и Правног факултета Универзитета у Београду. „БЕКОП“ окупља еминентне предаваче и панелисте како би се младим правницима и студентима права приближили професионални изазови који их очекују.

Како су будући правници, који се ретко сусрећу са праксом током студија, недовољно упознати са професионалним изазовима који им предстоје, ова организација је ту да им помогне при доношењу одлуке у ком смеру желе да се њихова каријера развија.

Конференција се постарала да обезбеди панелисте из области судства, адвокатуре, тужилаштва, јавнобележничке и извршитељске професије, правне стручњаке из области привреде, управе, банкарског и осигуравајућег сектора, ревизорских кућа, правобранилаштва, Министарства правде и друге.


Свечано отварање седме Београдске конференције правника 15. априла 2022. године у Дому Народне скупштине Републике Србије на коме су се присутним студентима, младим правницима и гостима обратили председник Народне скупштине Ивица Дачић, директор Правосудне академије Ненад Вујић и председник Адвокатске коморе Београда Момчило Булатовић.

Правосудна академија, узела је активно учешће на конференцији у петак 15. априла у Дому Народне скупштине Републике Србије од 19:00 часова и том приликом, директор Правосудне академије Ненад Вујић, током панела посвећеног Академији, одржио је предавање студентима и младим правницима о Правосудној академији, њеном положају, улози и значају у нашем правосуђу.

Посебно се осврнуо на почетну и сталну обуку, подвлачећи обавезе, али и очекивања од полазника.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL