Skip to main content

Održan „BEKOP 2022“ u Domu Narodne skupštine Republike Srbije

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Glavni ovogodišnji događaj „BEKOP 2022“ održao se 15. 16. i 17. aprila okupivši mlade pravnike i studente prava koji žele da se upoznaju sa svojim budućim profesijama. Konferencija je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije pod ovogodišnjim sloganom ''Usus est optimus magister - Iskustvo je najbolji učitelj''.

Beogradske konferencije pravnika postoji već sedam godina uz podršku Ministarstva pravdeGrada Beograda i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. „BEKOP“ okuplja eminentne predavače i paneliste kako bi se mladim pravnicima i studentima prava približili profesionalni izazovi koji ih očekuju.

Kako su budući pravnici, koji se retko susreću sa praksom tokom studija, nedovoljno upoznati sa profesionalnim izazovima koji im predstoje, ova organizacija je tu da im pomogne pri donošenju odluke u kom smeru žele da se njihova karijera razvija.

Konferencija se postarala da obezbedi paneliste iz oblasti sudstva, advokature, tužilaštva, javnobeležničke i izvršiteljske profesije, pravne stručnjake iz oblasti privrede, uprave, bankarskog i osiguravajućeg sektora, revizorskih kuća, pravobranilaštva, Ministarstva pravde i druge.


Svečano otvaranje sedme Beogradske konferencije pravnika 15. aprila 2022. godine u Domu Narodne skupštine Republike Srbije na kome su se prisutnim studentima, mladim pravnicima i gostima obratili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić i predsednik Advokatske komore Beograda Momčilo Bulatović.

Pravosudna akademija, uzela je aktivno učešće na konferenciji u petak 15. aprila u Domu Narodne skupštine Republike Srbije od 19:00 časova i tom prilikom, direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, tokom panela posvećenog Akademiji, održio je predavanje studentima i mladim pravnicima o Pravosudnoj akademiji, njenom položaju, ulozi i značaju u našem pravosuđu.

Posebno se osvrnuo na početnu i stalnu obuku, podvlačeći obaveze, ali i očekivanja od polaznika.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL