Skip to main content

Округли сто - "Злоупотреба фондова Европске уније"

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

У оквиру пројекта „Реформа јавних финансија – Агенда 2030“, а у сарадњи Правосудне академије, Министарства финансија Републике Србије и Немачке развојне сарадње који спроводи ГИЗ, у београдском „Аероклубу“ одржан је први од четири планирана округла стола на тему злоупотребе фондова Европске уније. Учешће у округлом столу узели су судије апелационих судова и судије и јавни тужиоци свих посебних одељења за сузбијање корупције и Тужилаштва за организовани криминал, службеници Управе криминалистичке полиције – Службе за борбу против организованог криминала Одељења за борбу против корупције, као и службеници Министарства финансија.

Предавачи на семинару били су Миљко Радисављевић заменик Републичког јавног тужиоца, Јелена Седлачек руководилац Одељења за сузбијање неправилности и превара у поступању са средствима ЕУ (АФКОС) – Министарство финансија и Милан Пејчић мајор полиције, Шеф Одсека за координацију и планирање, Одељење за борбу против корупције у Управи криминалистиче полиције Министарства унутрашњих послова.

 

Преостала три округла стола планирана су за 13. мај, 3. јун и 17. јун 2022. године.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL