Skip to main content

Okrugli sto - "Zloupotreba fondova Evropske unije"

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

U okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“, a u saradnji Pravosudne akademije, Ministarstva finansija Republike Srbije i Nemačke razvojne saradnje koji sprovodi GIZ, u beogradskom „Aeroklubu“ održan je prvi od četiri planirana okrugla stola na temu zloupotrebe fondova Evropske unije. Učešće u okruglom stolu uzeli su sudije apelacionih sudova i sudije i javni tužioci svih posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije i Tužilaštva za organizovani kriminal, službenici Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Odeljenja za borbu protiv korupcije, kao i službenici Ministarstva finansija.

Predavači na seminaru bili su Miljko Radisavljević zamenik Republičkog javnog tužioca, Jelena Sedlaček rukovodilac Odeljenja za suzbijanje nepravilnosti i prevara u postupanju sa sredstvima EU (AFKOS) – Ministarstvo finansija i Milan Pejčić major policije, Šef Odseka za koordinaciju i planiranje, Odeljenje za borbu protiv korupcije u Upravi kriminalističe policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Preostala tri okrugla stola planirana su za 13. maj, 3. jun i 17. jun 2022. godine.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL