Skip to main content

Свечани пријем тринаесте генерације корисника почетне обуке Правосудне академије

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија, Теразије 41

Правосудна академија је у својим просторијама у Београду, 30. јануара 2024. године, организовала свечани пријем тринаесте генерације корисника почетне обуке.

У поздравном говору директор Правосудне академије, Ненад Вујић, подсетио је кориснике на професионалну и друштвену одговорност коју носилац правосудне функције има. Указао је на недостатак младог кадра у правосуђу и на значај постојања почетне обуке у односу на Стратегију развоја правосуђа и мгућносто даљег развоја људских ресурса у правосудном систему.

Упознао је кориснике са структуром програма почетне обуке и дужностима и обавезама корисника са посебним фокусом на развој практичних знања и вештина, специфичност менторског односа, додатно стручно усавршавање током обуке у областима права ЕУ, људским правима, посебним знањима и вештинама, као и на могућност похађања онлајн обука на платформи за учење на даљину Правосудне академије, као и платформи Савета Европе (HELP курсеви).


Директор Вујић искористио је прилику да укаже корисницима да ће у наредном временском периоду кроз предстојеће измене Закона о Правосудној академији бити речи и о функционализацији програма почетне обуке у зависности од претходног радног искуства и образовних потреба будућих корисника, као и  о налажењу јачих механизама за регулисање статуса и положаја корисника почетне обуке након положеног завршног испита.


Кориснике су о начину реализације програма, као и механизмима за праћење квалитета почетне обуке ближе информисали представници Одељења за почетну обуку, Одељења за истраживање и унапређење образовања и Одељења за кадровске послове.


Колектив Правосудне академије још једном честита новој генерацији корисника и жели им пуно среће и успеха у даљем раду и развоју каријере.

Више информација о почетној обуци можете наћи ОВДЕ

Фотографије са свечаног пријема тринаесте генерације корисника почетне обуке Правосудне академије

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL