Skip to main content

Други део обуке предавача о праксама активне финансијске истраге

Датум
Локација
Копаоник
Аутор
Правосудна академија

У склопу Пројекта подршке Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност, јачање професионалних вештина и капацитета државе за борбу против тешког и организованог криминала“ који финансира Европска комисија, од 11. до 13. јуна 2024. године у хотелу Гранд на Копаонику одржан је други део обуке о праксама активне финансијске истраге за групу одабраних домаћих предавача из редова јавних тужилаца и припадника Министарства унутрашњих послова.
 
Обуку су одржала два кључна експерта, г. Мариус Јуозапавичиус и г. Алфредо Савиано, и шест међународних стручњака – четири из Литваније и два из Италије:

• Робертас Шимулевичиус, директор Литванске полицијске школе, предавач на тему криминалистичко обавештајних података на Универзитету Миколас Ромерис, члан Управног одбора ЦЕПОЛ-а. (Литванија)
• Даугилас Разаускас, представник Бироа литванске криминалистичке полиције (LCPB), одговоран за тактичке и стратешке активности у регионалним и међународним областима, како на обавјештајном, тако и на нивоу претпретресне истраге, одговоран за циљеве и задатке LCPB-а у областима догађаји високог ризика, националне и међународне криминалне активности ОКГ и криминалних удружења, и борба против тероризма. (Литванија)
• Др. Миндаугас Билиус, заменик директора Литванске полицијске школе, предавач кривичног права на Универзитету Витаутас Магнус, члан Међународне асоцијације за високо образовање. (Литванија)
• Миндаугас Стравинскас, заменик шефа Службе за финансијске истраге. (Литванија)
• Роберто Диеги, потпуковник у Guardia di Finanza. Тренутно, шеф огранка – Одељења за истрагу мафије (DIA), које је одговорно за односе са органима Европске уније заинтересованим за активности супротстављања организованом криминалу. (Италија)
• Ђовани Ангелини, мајор у Guardia di Finanza. Вођа тима у штабу Guardiа di Finanza - Канцеларија за међународну сарадњу. (Италија)
 

Други део обуке предавача о праксама активне финансијске истраге - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL