Skip to main content

Кандидати за Правосудну академију "под камерама", сви ће моћи да прате њихов рад

Датум
Аутор
Блиц
 
Пријемни испит за IX генерацију полазнка Правосудне академије
Пријемни испит за IX генерацију полазнка Правосудне академије
Извор: Фото архив Блиц

- Директан пренос биће омогућен и за писани тест, и за полагање усменог испита - рекао је директор Академије Ненад Вујић.

Он је прецизирао да је до сада Правосудна академија обезбеђивала директан пренос испита у својим просторијама за све заинтересоване, а ово ће бити први пут да директан пренос заинтересовани могу да прате и преко свог кућног рачунара.

Вујић је указао да је 15. октобра истекао рок за пријаву кандидата који ће полагати испит, да је пријављено 115 кандидата за 31 место на академији, а у скалду са одлукама Високог савета судства за пријем 25 кандидата и Државног већа тужилаца за пријем шест.

"Пријемни испит се састоји из три дела, први је писани, други је тест личности, а трећи део се полаже усмено", навео је Вујић и додао да ће се писани тест обавити 5. новембра у све четири апелације (у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу).

Од 12. новембра почиње усмени део пријемног испита, а кандидати ће на време бити обавештени о распореду полагања пред петочланом комисијом, коју чине троје судија и два тужиоца.

- "Као и сваке године, кандидати имају 60 питања која ће радити сат и по, а после тога ће изаћи резултати" - навео је Вујић.

Правосудна академија обезбеђује двогодишњу почетну обуку полазницима који ће касније бити бирани за судије и тужиоце. Такође, организује додатне обуке и специјализације за судије и тужиоце.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL