Skip to main content

Kandidati za Pravosudnu akademiju "pod kamerama", svi će moći da prate njihov rad

Датум
Аутор
Blic
 
Prijemni ispit za IX generaciju polaznka Pravosudne akademije
Prijemni ispit za IX generaciju polaznka Pravosudne akademije
Izvor: Foto arhiv Blic

- Direktan prenos biće omogućen i za pisani test, i za polaganje usmenog ispita - rekao je direktor Akademije Nenad Vujić.

On je precizirao da je do sada Pravosudna akademija obezbeđivala direktan prenos ispita u svojim prostorijama za sve zainteresovane, a ovo će biti prvi put da direktan prenos zainteresovani mogu da prate i preko svog kućnog računara.

Vujić je ukazao da je 15. oktobra istekao rok za prijavu kandidata koji će polagati ispit, da je prijavljeno 115 kandidata za 31 mesto na akademiji, a u skaldu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 kandidata i Državnog veća tužilaca za prijem šest.

"Prijemni ispit se sastoji iz tri dela, prvi je pisani, drugi je test ličnosti, a treći deo se polaže usmeno", naveo je Vujić i dodao da će se pisani test obaviti 5. novembra u sve četiri apelacije (u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu).

Od 12. novembra počinje usmeni deo prijemnog ispita, a kandidati će na vreme biti obavešteni o rasporedu polaganja pred petočlanom komisijom, koju čine troje sudija i dva tužioca.

- "Kao i svake godine, kandidati imaju 60 pitanja koja će raditi sat i po, a posle toga će izaći rezultati" - naveo je Vujić.

Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce. Takođe, organizuje dodatne obuke i specijalizacije za sudije i tužioce.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL