Skip to main content

Први састанак са једанаестом генерацијом корисника почетне обуке

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 

 
Полазници једанаесте генерације корисника почетне обуке, на првом састанку у Правосудној академији - Извор: Правосудна академија
Полазницима једанаесте генерације се овом приликом обратио директор Ненад Вујић , поздравивши их и пожелевши им пуно успеха у предстојећем раду , током усавршавања на Правосудној академији.

Потребно је истаћи, да су полазници, и ове године, у складу са актуелном ситуацијом са Корона вирусом, били подељени у две групе, како би, поштујући прописане мере безбедности, присуствовали свом првом радном састанку са директором Академије. Прва група полазника, састала се са директором у 10:00 сати, а друга у 12:00 сати. 

Такође, испити, који су иницијално планирани за новембар, 2020. године, одложени су за март 2021. године, тако да је цео циклус пријава кандидата и полагања пријемног испита за једанаесту генерацију, био подређен ситуацији са Корона вирусом и мерама Владе Србије.

Подсећамо, првобитним одлукама Високог савета судства и Државног већа тужилаца, једанаесту генерацију требало је да упише укупно 40 полазника. Ипак, након завршеног пријемног испита, због изузетног квалитета кандидата који су конкурисали за упис једанаесте генерације, Правосудна академија је након завршеног усменог дела пријемног испита, званично затражила проширење листе, односно повећање укупног броја полазника. Тако, новим одлукама ВСС и ДВТ, одређено је да се прими још 7 кандидата.

Овим одлукама, број полазника једанаесте генерације Правосудне академије проширен је на укупно 47 полазника. 

Поред тога што је директор Вујић поздравио полазнике, укратко је представио  рад Академије и програм почетне обуке, указавши на најважније активности у њеној дугој историји, значајну улогу у систему правосуђа и стручном усавршавању усмереном на развој компетенција будућих носилаца правосудних фукнција, као и на планирани начин реализовања обуке.
Ово је био добар тренутак да директор Вујић полазнике подсети на одговорности које њихова будућа звања носе, стручност, оспособљеност, али и достојност, и друге највише моралне вредности које ће бити део њихове свакодневице и у приватном, али и у професионалном животу.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL