Skip to main content

У току је полагање писменог дела пријемног испита X-те генерације полазника

Датум
Локација
Београд, Ниш, Нови Сад, Крагујевац
Аутор
Правосудна академија
 


Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Београду - Извор: Правосудна академија

Пре почетка писменог дела пријемног испита, кандидатима у Београду, али и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, путем видео линка, обратила се заменица директора Правосудне академије, Мајда Кршикапа. Испит је почео у 10:00 сати

Тим поводом, Кршикапа је истакла де је ове године конкурисало 108 кандидата за 35 места на Академији, дефинисаних у складу са одлукама Високог савета судства за пријем 25 и Државног већа тужилаца за пријем 10 кандидата.

Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Крагујевцу - Извор: Правосудна академија

  • За полагање у Београду пријавило се 45 кандидата, а приступило испиту 42 кандидата. Испит се полаже у Грачаничкој бр. 18, на Институту за криминолошка и социолошка истраживања 
  • За полагање у Крагујевцу пријавило се 21 кандидат, а приступило испиту 19 кандидата. Испит се полаже у Хотелу Крагујевац, сала број 3.улица Краља Петра I број 18.
  • За полагање у Нишу пријавило се 30 кандидата, а приступило испиту 26 кандидата. Испит се полаже у згради Вишег суда у Нишу, улица Вождовa бр.23. други спрат, сала бр. 90.
  • За полагање у Новом Саду пријавило се 12 кандидата, а приступило испиту 10 кандидата. Испит се полаже у згради Апелационог суда у Новом Саду, улица Сутјеска бр. 3, "мала" сала на III спрату

Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Нишу- Извор: Правосудна академија

Број кандидата који је приступио испиту, одмах је након почетка испита верификован, кроз пријавне листе и видео линк.

Заменица Кршикапа је укратко информисала кандидате о процедури и структури полагања целог пријемног испита, начину оцењивања и коначног рангирања кандидата, подсетивши, да је кандидатима, након подношења докумената, упућена електронска пошта са детаљима полагања укључујући и прилоге попут Правилника о садржају и полагању пријемног испита, али и Инфо за полагање пријемног испита, који између осталог, садржи и неке одредбе о очекиваном понашању кандидата на испиту.

Извучен је тест број 3.

Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Новом Саду - Извор: Правосудна академија

Такође, подсетила је кандидате да је заказан Тест личности за 7. новембар у 10:00 сати, те да се детаљи о овом делу пријемног испита могу наћи на сајту Правосудне академије, на страни посвећеној Пријемном испиту – Тест личности.

Неколико минута пре почетка испита, пред камерама су проверене куглице у којима су се налазили бројеви са тестовима, како би се уверили да је насумичност избора броја теста гарантована.

И ове године, сада већ традиционално, кандидати су полагали писмени део пријемног испита пред камерама и уз директнан видео пренос преко званичних Јутјуб канала Правосудне академије.

Како је изгледао сам испит, у Београду, али и Нишу, Крагујевцу и Новом Саду можете погледати на снимцима:

 

 

Јутјуб канал Београд - снимак полагања исменог дела пријемног испита 4. новембра 2019. године

 

Јутјуб канал Ниш - снимак полагања исменог дела пријемног испита 4. новембра 2019. године

 

Јутјуб канал Нови Сад - снимак полагања исменог дела пријемног испита 4. новембра 2019. године

 

Јутјуб канал Крагујевац - снимак полагања исменог дела пријемног испита 4. новембра 2019. године

Усмени део пријемног испита кандидати ће такође полагати пред камерама, али ће снимак полагања бити стримован само преко Јутјуб канала Београд.

Информације о току испита можете пратити и на званичним налозима Правосудне академије на друштвеним мрежама YouTube  Twitter  Instagram LinkedIn

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL