Skip to main content

U toku je polaganje pismenog dela prijemnog ispita X-te generacije polaznika

Датум
Локација
Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija
 


Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Beogradu - Izvor: Pravosudna akademija

Pre početka pismenog dela prijemnog ispita, kandidatima u Beogradu, ali i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, putem video linka, obratila se zamenica direktora Pravosudne akademije, Majda Kršikapa. Ispit je počeo u 10:00 sati

Tim povodom, Kršikapa je istakla de je ove godine konkurisalo 108 kandidata za 35 mesta na Akademiji, definisanih u skladu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 i Državnog veća tužilaca za prijem 10 kandidata.

Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Kragujevcu - Izvor: Pravosudna akademija

  • Za polaganje u Beogradu prijavilo se 45 kandidata, a pristupilo ispitu 42 kandidata. Ispit se polaže u Gračaničkoj br. 18, na Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja 
  • Za polaganje u Kragujevcu prijavilo se 21 kandidat, a pristupilo ispitu 19 kandidata. Ispit se polaže u Hotelu Kragujevac, sala broj 3.ulica Kralja Petra I broj 18.
  • Za polaganje u Nišu prijavilo se 30 kandidata, a pristupilo ispitu 26 kandidata. Ispit se polaže u zgradi Višeg suda u Nišu, ulica Voždova br.23. drugi sprat, sala br. 90.
  • Za polaganje u Novom Sadu prijavilo se 12 kandidata, a pristupilo ispitu 10 kandidata. Ispit se polaže u zgradi Apelacionog suda u Novom Sadu, ulica Sutjeska br. 3, "mala" sala na III spratu

Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Nišu- Izvor: Pravosudna akademija

Broj kandidata koji je pristupio ispitu, odmah je nakon početka ispita verifikovan, kroz prijavne liste i video link.

Zamenica Kršikapa je ukratko informisala kandidate o proceduri i strukturi polaganja celog prijemnog ispita, načinu ocenjivanja i konačnog rangiranja kandidata, podsetivši, da je kandidatima, nakon podnošenja dokumenata, upućena elektronska pošta sa detaljima polaganja uključujući i priloge poput Pravilnika o sadržaju i polaganju prijemnog ispita, ali i Info za polaganje prijemnog ispita, koji između ostalog, sadrži i neke odredbe o očekivanom ponašanju kandidata na ispitu.

Izvučen je test broj 3.

Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Novom Sadu - Izvor: Pravosudna akademija

Takođe, podsetila je kandidate da je zakazan Test ličnosti za 7. novembar u 10:00 sati, te da se detalji o ovom delu prijemnog ispita mogu naći na sajtu Pravosudne akademije, na strani posvećenoj Prijemnom ispitu – Test ličnosti.

Nekoliko minuta pre početka ispita, pred kamerama su proverene kuglice u kojima su se nalazili brojevi sa testovima, kako bi se uverili da je nasumičnost izbora broja testa garantovana.

I ove godine, sada već tradicionalno, kandidati su polagali pismeni deo prijemnog ispita pred kamerama i uz direktnan video prenos preko zvaničnih Jutjub kanala Pravosudne akademije.

Kako je izgledao sam ispit, u Beogradu, ali i Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu možete pogledati na snimcima:

 

 

Jutjub kanal Beograd - snimak polaganja ismenog dela prijemnog ispita 4. novembra 2019. godine

 

Jutjub kanal Niš - snimak polaganja ismenog dela prijemnog ispita 4. novembra 2019. godine

 

Jutjub kanal Novi Sad - snimak polaganja ismenog dela prijemnog ispita 4. novembra 2019. godine

 

Jutjub kanal Kragujevac - snimak polaganja ismenog dela prijemnog ispita 4. novembra 2019. godine

Usmeni deo prijemnog ispita kandidati će takođe polagati pred kamerama, ali će snimak polaganja biti strimovan samo preko Jutjub kanala Beograd.

Informacije o toku ispita možete pratiti i na zvaničnim nalozima Pravosudne akademije na društvenim mrežama YouTube  Twitter  Instagram LinkedIn

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL