Skip to main content

ЦЕПОЛ (ЕУ агенцијa за обуку органа за спровођење закона) - онлајн курс на тему "Прање новца", 20. септембар - 8. октобар 2021. године

Датум
Локација
Београд
Аутор
Министартво унутрашњих послова

 


ЦЕПОЛ (ЕУ агенцијa за обуку органа за спровођење закона) - онлајн курс на тему "Прање новца", 20. септембар - 8. октобар 2021. године

Центар за полицијску обуку, Сектора за људске ресурсе Министарства унутрашњих послова, примио је од ЦЕПОЛ-а (ЕУ агенције за обуку органа за спровођење закона) позив за учешће представника органа за спровођење закона на онлајн курсу, на тему:

"Прање новца" - онлајн курс ће бити одржан на енглеском језику, у периоду од 20. септембра до 8. октобра 2021. године

Циљна група су припадници органа за спровођење закона који су специјализовани за истраге, прикупљање оперативних информација и анализу било које врсте тешког криминала.

Циљ обуке је унапређење знања о примени финансијских истражних техника у борби против тешког криминала.

Учешће у овом виду стручног усавршавања је бесплатно. За присуствовање онлајн курсу потребан је рачунар са интернет конекцијом, инсталираним MS Office пакетом, као и слушалице са микрофоном. Потребно је да кандидати имају виши ниво познавања енглеског језика – ниво Б2 или виши (по сопственој процени, није неопходан сертификат).

За разлику од ЦЕПОЛ вебинара, учешће на онлајн курсу је активно и од учесника се захтева да свакодневно издвоје потребно време за похађање курса у току његовог трајања (око 2 сата дневно). По успешном завршетку курса, полазници добијају сертификате.

Молимо заинтересоване кандидате за похађање онлајн курса да се ближе упознају са детаљима курса из приложеног позивног писма, програма онлајн курса и програма активности.

Списак пријављених кандидата са листом кандидата по приоритету (Participants Nomination List - образац Т-16) потребно је доставити на имејл националог LEEd менаџера, Сање Трмчић (sanja.trmcic@mup.gov.rs), најкасније до 17. августа 2021. године.

Овај курс је већ био одржан у периоду од 12. до 30. априла 2021. године, за који се пријавило 8 запослених из тужилаштава, а ЦЕПОЛ је одобрио учешће 2 кандидата. Номиновани полазници који нису похађали курс због недовољног броја места за учешће могу се поново пријавити, заједно са евентуално новим кандидатима.

Полазници курса биће одабрани од стране ЦЕПОЛ-а до 27. августа, о чему ће бити обавештени путем имејла.

У прилогу се налазе позив ЦЕПОЛ-а за учешће на онлајн курсу (Invitation Letter), програм активности (Activity Curriculum), програм онлајн курса (Programme Online Course), образац списка пријављених кандидата (Т16 - Participant Nomination List), упутство о начину регистрације на онлајн платформу ЦЕПОЛ-а LEEd, као и упутство за реактивацију налога за оне који су имали налог на претходној платформи ЦЕПОЛ-а

1. Позив ЦЕПОЛ-а за учешће на онлајн курсу (Invitation Letter)
2. Програм активности (Activity Curriculum)
3. Програм онлајн курса (Programme Online Course)
4. Образац списка пријављених кандидата (Т16 - Participant Nomination List)
5. Упутство за регистрацију на ЦЕПОЛ ЛЕЕд
6. Упутство за реактивацију налога на ЦЕПОЛ ЛЕЕд

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL