Skip to main content

CEPOL (EU agencija za obuku organa za sprovođenje zakona) - onlajn kurs na temu "Pranje novca", 20. septembar - 8. oktobar 2021. godine

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministartvo unutrašnjih poslova

 


CEPOL (EU agencija za obuku organa za sprovođenje zakona) - onlajn kurs na temu "Pranje novca", 20. septembar - 8. oktobar 2021. godine

Centar za policijsku obuku, Sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova, primio je od CEPOL-a (EU agencije za obuku organa za sprovođenje zakona) poziv za učešće predstavnika organa za sprovođenje zakona na onlajn kursu, na temu:

"Pranje novca" - onlajn kurs će biti održan na engleskom jeziku, u periodu od 20. septembra do 8. oktobra 2021. godine

Ciljna grupa su pripadnici organa za sprovođenje zakona koji su specijalizovani za istrage, prikupljanje operativnih informacija i analizu bilo koje vrste teškog kriminala.

Cilj obuke je unapređenje znanja o primeni finansijskih istražnih tehnika u borbi protiv teškog kriminala.

Učešće u ovom vidu stručnog usavršavanja je besplatno. Za prisustvovanje onlajn kursu potreban je računar sa internet konekcijom, instaliranim MS Office paketom, kao i slušalice sa mikrofonom. Potrebno je da kandidati imaju viši nivo poznavanja engleskog jezika – nivo B2 ili viši (po sopstvenoj proceni, nije neophodan sertifikat).

Za razliku od CEPOL vebinara, učešće na onlajn kursu je aktivno i od učesnika se zahteva da svakodnevno izdvoje potrebno vreme za pohađanje kursa u toku njegovog trajanja (oko 2 sata dnevno). Po uspešnom završetku kursa, polaznici dobijaju sertifikate.

Molimo zainteresovane kandidate za pohađanje onlajn kursa da se bliže upoznaju sa detaljima kursa iz priloženog pozivnog pisma, programa onlajn kursa i programa aktivnosti.

Spisak prijavljenih kandidata sa listom kandidata po prioritetu (Participants Nomination List - obrazac T-16) potrebno je dostaviti na imejl nacionalog LEEd menadžera, Sanje Trmčić (sanja.trmcic@mup.gov.rs), najkasnije do 17. avgusta 2021. godine.

Ovaj kurs je već bio održan u periodu od 12. do 30. aprila 2021. godine, za koji se prijavilo 8 zaposlenih iz tužilaštava, a CEPOL je odobrio učešće 2 kandidata. Nominovani polaznici koji nisu pohađali kurs zbog nedovoljnog broja mesta za učešće mogu se ponovo prijaviti, zajedno sa eventualno novim kandidatima.

Polaznici kursa biće odabrani od strane CEPOL-a do 27. avgusta, o čemu će biti obavešteni putem imejla.

U prilogu se nalaze poziv CEPOL-a za učešće na onlajn kursu (Invitation Letter), program aktivnosti (Activity Curriculum), program onlajn kursa (Programme Online Course), obrazac spiska prijavljenih kandidata (T16 - Participant Nomination List), uputstvo o načinu registracije na onlajn platformu CEPOL-a LEEd, kao i uputstvo za reaktivaciju naloga za one koji su imali nalog na prethodnoj platformi CEPOL-a

1. Poziv CEPOL-a za učešće na onlajn kursu (Invitation Letter)
2. Program aktivnosti (Activity Curriculum)
3. Program onlajn kursa (Programme Online Course)
4. Obrazac spiska prijavljenih kandidata (T16 - Participant Nomination List)
5. Uputstvo za registraciju na CEPOL LEEd
6. Uputstvo za reaktivaciju naloga na CEPOL LEEd

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL