Skip to main content

Нових 156 судија положило заклетву у Парламенту

Датум
Локација
Београд
Аутор
Новости
Нових 156 судија положило заклетву у Парламенту
Нових 156 судија положило заклетву у Парламенту - Фотографија: Блиц
 

Заклетву су положиле судије које су први пут изабане на функције у основним судовима у Аранђеловцу, Бачкој паланци, Вршцу, Лазаревцу, Младеновцу, Обреновцу, Панчеву, Пожаревцу, Руми, Старој Пазови, Убу, Новом Саду и Београду.

Такође, заклетву су положиле и судије које су први пут изабране на судијске функције у прекршајним судовима у Аранђеловцу, Ваљеву, Врању, Вршцу, Горњем Милановцу, Зрењенину, Јагодини, Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Лазаревцу, Нишу, Новом Пазару, Пожаревцу, Пожеги, Пријепољу, Руми, Сенти, Смедереву, Сомбору, Ужицу, Чачку, Београду, Новом Саду и Прешеву.

Гојковић је том приликом изразила уверење да ће новоизабране судије током мандата пружити значајан допринос наставку реформи правосудног система у циљу стварања независног, модерног и ефикасног правосуђа и унапређења владавине права у целини.

"Верујем да ћете судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Републици Србији“, поручила је Гојковић новоизабраним судијама.

Судије у складу са Законом о судијама, пре ступања на функцију, полаже заклетву пред председником Народне скупштине.

Изабрани су на прву судијску функцију на седници народне скупштине 14. фебруара.

28.02.2019. - Нових 156 судија положило заклетву у Парламенту, Новости
28.02.2019. - Нових 156 судија положило заклетву у Парламенту

"Већина новоизабраних судија долази из реда судијских сарадника, а значајна новост јесте што је на судијске функције ступило и 57 свршених полазника Правосудне академије, институције која након уставних измена треба да постане обавезна степеница у обуци свих будућих судија и тужилаца" - Извор: Дневни лист Данас



О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL