Skip to main content

Novih 156 sudija položilo zakletvu u Parlamentu

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Novosti
Novih 156 sudija položilo zakletvu u Parlamentu
Novih 156 sudija položilo zakletvu u Parlamentu - Fotografija: Blic
 

Zakletvu su položile sudije koje su prvi put izabane na funkcije u osnovnim sudovima u Aranđelovcu, Bačkoj palanci, Vršcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Pančevu, Požarevcu, Rumi, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu i Beogradu.

Takođe, zakletvu su položile i sudije koje su prvi put izabrane na sudijske funkcije u prekršajnim sudovima u Aranđelovcu, Valjevu, Vranju, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjeninu, Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Lazarevcu, Nišu, Novom Pazaru, Požarevcu, Požegi, Prijepolju, Rumi, Senti, Smederevu, Somboru, Užicu, Čačku, Beogradu, Novom Sadu i Preševu.

Gojković je tom prilikom izrazila uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini.

"Verujem da ćete suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji“, poručila je Gojković novoizabranim sudijama.

Sudije u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, polaže zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine.

Izabrani su na prvu sudijsku funkciju na sednici narodne skupštine 14. februara.

28.02.2019. - Novih 156 sudija položilo zakletvu u Parlamentu, Novosti
28.02.2019. - Novih 156 sudija položilo zakletvu u Parlamentu

"Većina novoizabranih sudija dolazi iz reda sudijskih saradnika, a značajna novost jeste što je na sudijske funkcije stupilo i 57 svršenih polaznika Pravosudne akademije, institucije koja nakon ustavnih izmena treba da postane obavezna stepenica u obuci svih budućih sudija i tužilaca" - Izvor: Dnevni list Danas



O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL