Skip to main content

Одузимање имовине проистакле из кривичног дела

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

У оквиру Пројекта подршке Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност“ који финансира Европска комисија, 10. и 11. октобра 2024. године у Београду у Конгресном центру „Envoy“ одржана је дводневна радионица на тему: „Одузимање имовине проистакле из кривичног дела“, са посебним циљем да се унапреде професионалне вештине органа за спровођење закона, јавног тужилаштва и правосуђа, за одузимање имовине стечене кривичним делом.


Предавачи су били домаћи и међународни стручњаци из ове области:

  • Невенка Важић - судија Врховног суда Србије у пензији
  • Иван Марковић - јавни тужилац из Посебног одељења за борбу против корупције у Вишем јавном тужилаштву у Нишу.
  • Игор Вељић - полицијски инспектор из Јединице за финансијске истраге СБПОК-а.
  • Драгана Живковић – шеф Одељења за управљање одузетом имовином и стални представник Републике Србије у мрежи БАМИН.
  • Елена Лоренте Пабло - виши јавни тужилац, Специјално тужилаштво за борбу против корупције и организованог криминала (Шпанија).
  • Давид Гонзалез Бургуера - виши судија у Кривичном суду Виланова и Ла Гелтру (Барселона) и бивши адвокат у Европским судовима за људска права (Шпанија).
  • Алесандро Пулкри – потпуковник Carabinieri, Raggruppamento Operativo Speciale (ROS) – Група за специјалне операције (Италија).
  • Ђовани Анђелини – мајор Guardia di Finanza, вођа тима у штабу Guardia di Finanza – Канцеларија за међународну сарадњу (Италија).

 
Модератори радионице били су госпођа Марта Пизаро Маио (експерт за правосудна и тужилачка питања на пројекту) и господин Алфредо Савиано (експерт за тешки и организовани криминал на пројекту). 
 

Одузимање имовине проистакле из кривичног дела - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL