Skip to main content

Oduzimanje imovine proistakle iz krivičnog dela

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

U okviru Projekta podrške Srbiji u postizanju ciljeva Poglavlja 24: pravda, sloboda i bezbednost“ koji finansira Evropska komisija, 10. i 11. oktobra 2024. godine u Beogradu u Kongresnom centru „Envoy“ održana je dvodnevna radionica na temu: „Oduzimanje imovine proistakle iz krivičnog dela“, sa posebnim ciljem da se unaprede profesionalne veštine organa za sprovođenje zakona, javnog tužilaštva i pravosuđa, za oduzimanje imovine stečene krivičnim delom.


Predavači su bili domaći i međunarodni stručnjaci iz ove oblasti:

  • Nevenka Važić - sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji
  • Ivan Marković - javni tužilac iz Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
  • Igor Veljić - policijski inspektor iz Jedinice za finansijske istrage SBPOK-a.
  • Dragana Živković – šef Odeljenja za upravljanje oduzetom imovinom i stalni predstavnik Republike Srbije u mreži BAMIN.
  • Elena Lorente Pablo - viši javni tužilac, Specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (Španija).
  • David Gonzalez Burguera - viši sudija u Krivičnom sudu Vilanova i La Geltru (Barselona) i bivši advokat u Evropskim sudovima za ljudska prava (Španija).
  • Alesandro Pulkri – potpukovnik Carabinieri, Raggruppamento Operativo Speciale (ROS) – Grupa za specijalne operacije (Italija).
  • Đovani Anđelini – major Guardia di Finanza, vođa tima u štabu Guardia di Finanza – Kancelarija za međunarodnu saradnju (Italija).

 
Moderatori radionice bili su gospođa Marta Pizaro Maio (ekspert za pravosudna i tužilačka pitanja na projektu) i gospodin Alfredo Saviano (ekspert za teški i organizovani kriminal na projektu). 
 

Oduzimanje imovine proistakle iz krivičnog dela - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL