Skip to main content

Потребна већа улога Правосудне академије у едукацији

Датум
Локација
Београд
Аутор
Министарство правде Републике Србије

Министарка правде Маја Поповић састала се данас са директором Правосудне академије Ненадом Вујићем.

На састанку су разматране активности везане за унапређење нормативног уређења положаја Правосудне академије у складу са активностима из Акционог плана за Преговарачко поглавље 23: Правосуђе и основна права и прелазним мерилима, као и реализација других заједничких активности Министарства правде и Правосудне академије.

Указано је на потребу јачања инфраструктурних и техничких капацитета Правосудне академије, што ће бити учињено реконструкцијом нове зграде Правосудне академије и набавком адекватне опреме потребне за њен рад.

Министарка Поповић и директор Вујић су се сагласили да Правосудна академија треба да има знатно већу улогу у едукацији носилаца судијских и јавнотужилачких функција, као и свих осталих носилаца јавних овлашћења који обављају правосудне професије.

На састанку је закључено да ће даља сарадња Министарства правде и Правосудне академије бити унапређена и кроз заједничку организацију бројних стручних обука за примену закона које Министарство правде припрема.

Галерија фотографија са састанка Министарке правде и директора Правосудне академије посвећеном већој улози Правосудне академије у едукацији

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL